Filmlerin İzlemek İçin Afişe tıklayabilir ve Şifre İçin : 0 543 684 56 04 ü arayabilirsiniz.
      1-Galileo 2 Cam Parçası     “Süre: 22:45
İki Küçük Cam Parçası - Muhteşem Teleskop" programı, yerel bir yıldız partisinde bir gökbilimciyle konuşan iki öğrenciyi konu alıyor. Yol boyunca öğrenciler, iki küçük cam kullanarak Galileo'nun bir çocuğun dürbününde yaptığı değişikliklerden teleskopun tarihini öğreniyorlar. cam parçaları - NASA/ESA Hubble Uzay Teleskobu'nun fırlatılışına ve astronominin geleceğine kadar. Her yaştan izleyicinin ilgisini çekmeyi ve onlara hitap etmeyi amaçlayan gösteri, gökbilimcilerin son 400 yıl boyunca yaptığı harikaları ve keşifleri araştırıyor.
Filmi İzlemek için tıklayınız.
2-Güneşimiz Süre: 24:43
Güneş dört buçuk milyar yıldır dünyamızın üzerinde parlıyor. Bugün tenimizi ısıtan ışık, yaşamış her insan tarafından hissedilmiştir. En yakın yıldızımız ve gezegenimizin güç merkezidir; rüzgarlarımızı, havamızı ve tüm yaşamı yönlendiren enerjinin kaynağıdır. Güneş'in ateşli diskinin gökyüzünde gün be gün, ay be ay geçişi, sayısız geçmiş uygarlık için zamanı takip etmenin tek yoluydu. Terminolojiye aldanmayın; Tipik bir cüce yıldız olmasına rağmen Güneş saniyede 600 milyon ton hidrojen tüketir ve tüm gezegenlerin toplamından 500 kat daha büyük bir kütleye sahiptir. Bu planetaryum gösterisinde yıldızımızın sırlarını keşfedin ve Güneş'in şiddetli yüzeyinin daha önce hiç görülmemiş görüntülerini sürükleyici tam kubbe formatında deneyimleyin.
Filmi İzlemek için tıklayınız.
3-Dışarıda Süre: 30:26
Binlerce yıl boyunca insanoğlu Dünya'nın Evrenin merkezi olduğunu düşündü. Merakımız, hayal gücümüz ve keşfetme isteğimiz sayesinde artık Dünyamız gibi gezegenlerin evrende özel bir şey olmadığını biliyoruz. Güneş, galaksimiz Samanyolu'ndaki yüz milyarlarca yıldız arasında yalnızca sıradan bir yıldızdır. Dünyanın en güçlü teleskoplarıyla Evrenin giderek daha fazlasını keşfedebiliyoruz. Şu ana kadar bulduklarımız, bilim adamlarının ve bilim kurgu yazarlarının en çılgın beklentilerini bile aştı. Çoğu yıldızın gezegenleri var; bunların düşündüğümüzden daha yaygın olduğu ortaya çıktı. Dışarıda keşfedilmeyi bekleyen çok çeşitli farklı dünyalar var.
Filmi İzlemek için tıklayınız.
4-Görmek Süre: 26:36
Bir insanın retinasına inmek için uçsuz bucaksız uzayda seyahat etmeden önce, uzak bir yıldızda üretilen tek bir fotonun yolculuğunu izleyin. Bu planetaryum gösterisi, astrofizikten göz ve beyin biyolojisine kadar evrenin büyüleyici süreçlerinden bazılarını araştırıyor.
Filmi İzlemek için tıklayınız.
      5-Maya Astronomi     “Süre: 22:45
Süre: 20:01
Evrenin Gözlemcileri, bir renk ve ses şöleninde 6 Maya tapınağını geziyor: San Gervasio, Chichen Itzá, Uxmal, Edzná, Palenque ve Bonampak; burada izleyici, Mayaların Maya dünyasının önemi hakkında bilgi sahibi oluyor. Güneş, Ay ve Venüs gibi bazı yıldızların hareketlerine göre tapınaklarının yönelimleri.
Filmi izlemek İçin tıklayınız.
6-Cosmonaute Süre: 04:56
Bir uzay kaşifi, evine dönerken yolculuk sırasında bir kaza geçirir. Bir asteroit çarptığında Kozmonot, bilinmeyen bir gezegene zorunlu iniş yapmak zorunda kalır. Orada, evine dönmesine yardım edecek ve bize değerli bir ders verecek tuhaf bir tavşanla tanışacak.
Filmi izlemek İçin tıklayınız.
7-Einstein
Süre: 04:07
Bu 4 dakikalık anlatıcısız film, keşif gezisinin Güneş yakınındaki ışığın yerçekimsel sapmasına ilişkin gözlemlerini ve bunların Einstein'ın genel görelilik teorisinin ilk başarılı testi olarak önemini araştırıyor - sonuçta Einstein'ı dünya çapında şöhrete fırlatan şey de buydu! Film, bir kara deliğin yakınındaki ışığın yayılmasının özel yapım, tamamen görelilik konseptli simülasyonlarını içeriyor.
Filmi izlemek İçin tıklayınız.
8-Citizen Sky: Epsilon Aurigae
Süre: 06:14
Yıldızlar değişmez görünüyor. Ancak atalarımızın da fark ettiği gibi bazı yıldızlar zamanla biraz değişiyor. Takımyıldız desenlerinden belirgin bir şekilde sapmazlar, ancak parlaklıklarında birkaç değişiklik vardır. Arabacı Auriga'nın beşinci en parlak yıldızına Epsilon Aurigae adı verilir. Her 27 yılda bir parlaklığı azalır ve neredeyse iki yıl boyunca gizemli bir şekilde kararır. Bazı gözlemler dev yıldızın çevresinde soluk bir malzeme halkası olabileceğini öne sürüyor.
Filmi izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 1 : Evrenin Olusumu
Süre:02:12 Evrenimizi 32 milyon ışık yılının üzerinde bir ölçekte temsil eden bu simülasyon, kozmik gaz sıcaklıklarının Büyük Patlama'dan kısa bir süre sonra günümüze kadar olan evrimini görselleştiriyor. Sıcaklık mavi (soğuk) ile kırmızı/beyaz (sıcak) arasında gösterilir ve baştan sona görülebilen daha büyük "patlamalar" radyo modu geri bildiriminden kaynaklanmaktadır. Illustris Projesi, şimdiye kadar gerçekleştirilen en iddialı galaksi oluşumu simülasyonu da dahil olmak üzere, bir dizi büyük ölçekli kozmolojik simülasyondan oluşuyor. Hesaplama evrenin genişlemesini, maddenin yerçekimini kendi üzerine çekmesini, kozmik gazın hareketini veya hidrodinamiğini, ayrıca yıldızların ve kara deliklerin oluşumunu takip ediyor.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 2: Tutulmalar
Süre: 02:33 Ay ve güneş tutulmalarının dünyadan ve dünyanın dışından görünümünü gösteren bir animasyon
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 3:Gökada Çarpışması
Süre: 01:29
Ulusal Süper Bilgisayar Uygulamaları Merkezi ve Gelişmiş Görselleştirme Laboratuvarı (AVL) iki milyar yıllık evrimi kapsayan bir dönem boyunca etkileşime giren ve tek bir eliptik galakside birleşen iki çarpışan galaksiyi görselleştirmeyi başardılar.
Disk şeklindeki iki büyük gökada, önümüzdeki birkaç milyar yıl içinde Samanyolu Galaksisi ve onun en büyük komşusu Andromeda Galaksisi'nde olacağı gibi birleştiğinde, sonuç muhtemelen bulut şeklinde bir eliptik galaksiye dönüşecek. Bugün gözlemlenen eliptik galaksilerin çoğu milyarlarca yıl önce meydana gelen çarpışmalardan oluşmuştur. Bu çarpışmalar milyarlarca ışıkyılı uzaklıkta olduğundan, bu tür çarpışmaları artık yer tabanlı teleskoplarla gözlemlemek zordur. James Webb Uzay Teleskobu, bu uzak çağları benzeri görülmemiş ayrıntılarla inceleyecek ve disk galaksilerini yok etme eyleminde yakalanan birleşmelerin mükemmel görüntülerini sunacak.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 4 : Ay'ın Gelişimi
Süre:01:21
Bu klip, Ayın şiddetli değişim hikayesini anlatıyor.Oluşmasının ardından, muhtemelen yaklaşık 4,5 milyar yıl önce Mars büyüklüğünde bir nesne ile Dünya arasındaki çarpışma nedeniyle Ay'ın yüzeyi soğudu ve katılaştı. Ay istikrarlı bir ortam haline gelirken, Geç Ağır Bombardıman olarak bilinen bir dönemde, Güneş Sistemi'nin tüm iç nesnelerinde olduğu gibi, asteroitler yağmuruna tutuldu ve volkanik aktivite hareketlendi.4,5 ila 4,3 milyar yıl önce, Ay'ın güney kutbu yakınına çok büyük bir nesne çarptı ve Güneş Sistemi'ndeki kanıtlanmış en büyük iki çarpışma havzasından biri olan Güney Kutbu-Aitken Havzası'nı yarattı. Bu uzun süreli çarpışmalar, Ay'ın yüzeyinin altındaki erimiş kayanın yükselmesine, genişlemesine ve sonunda soğumasına neden oldu
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 5 : Süpernova 1
Süre: 1:09
Dünya'dan SN 1006'ya yolculuk, muhtemelen kayıtlı tarihte gözlemlenen en parlak yıldız olayı.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 6 : Süpernova 2
Süre: 39 saniye
Süpernova Patlaması 2
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 7: Orion
Süre: 23 saniye
Bu klip, gökyüzündeki en parlak bulutsulardan biri olan, çıplak gözle görülebilen ve Avcı takımyıldızının kuşağında yer alan Orion Bulutsusu'ndaki (M42) yolculuğu göstermektedir. Orion Bulutsusu dağınık bir bulutsudur ve 1300 ışıkyılı uzaklıkta yıldız oluşumunun en yakın bölgesidir.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 8 : Pleiadas(Ülker)
Süre: 13 saniye
Bu klip, Boğa takımyıldızındaki bir açık yıldız kümesi olan Pleiadas (M45 veya Ülker olarak da bilinir) boyunca yapılan seyahatin bir temsilidir.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 9: Trappist-1
Süre: 39 saniye
Bu klip, TRAPPIST-1 sistemindeki yedi gezegenin yukarıdan görünüşünü göstermektedir. Sanatçının bu videodaki izlenimi, görülen gezegen ve yıldızların bilinen fiziksel parametrelerine dayanıyor ve Evrendeki nesnelerin geniş bir veritabanını kullanıyor.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 10: Saturn
Süre: 16 saniye
Saturn gezegeninin görünüşü
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 11:Mevsimler
Süre: 33 saniye
Bu video Dünya'nın ekseninin farklı mevsimlere nasıl yol açtığını gösteriyor.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 12:Atlantis
Süre: 01:05
Uzay Mekiği Atlantis, bu tam kubbeli videoda NASA Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Rampası 39A'dan son görevi olan STS-135'e doğru havalanıyor.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 13:Uzaydan Dünya
Süre: 19 saniye
Dünyayı yörüngesinden inceleyin
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 14: Güneşten Galaksiye
Süre: 26 saniye
Güneşimizden Samanyolu gezgeninin uçlarına doğru seyahat edin
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 15: Andromeda'ya
Süre: 48 saniye
Dünya'dan başlayan bu tam kubbeli video, izleyiciyi Samanyolu'nun yıldızları arasında yakınlaştırma yaparak 2,5 milyon ışıkyılı uzaklıktaki komşu galaksimiz Andromeda'ya kadar götürüyor. Andromeda bizimki gibi sarmal bir gökadadır ancak çok daha büyüktür. 220.000 ışıkyılı çapında olup Yerel Gruptaki en büyük gökadadır.
izlemek İçin tıklayınız.
- KLİP 16:Kömür Çuvalı Bulutsusu
Süre: 19 saniye
Bu klip gökyüzündeki en ünlü karanlık bulutsu olan Kömür çuvalı Bulutsusunun (Coalsack Nebula) kısmi olarak gösterimidir
izlemek İçin tıklayınız.
Filmlerin Düşük Full Versiyonunu İzlemek veya Yüksek Çözünürlüklü dosyayı indirmek İçin Şifre İçin : 0 543 684 56 04
izlemek İçin tıklayınız.
LİSANSI ÜCRETSİZ PLANETARYUM FİLMLERİ-2
PLANETARYUM EĞİTİM KLİPLERİ (LİSANSI ÜCRETSİZ)